
Wij – het Lactastic team – zijn er trots op een oplossing ontworpen te hebben voor mensen – die net zoals wij – leven met lactose intolerantie, zonder compromis
Tiramisu, een heerlijk Italiaanse dessert, voor elke gelegenheid. Nog altijd zwaar bestreden waar het dessert oorspronkelijk vandaan komt, of uit Treviso of Friuli Venezia Giulia.
Wij hebben dit recept zodanig aangepast, zodat Tiramisu ook lactosevrij te genieten is.
Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een grote kom met een mixer bijna stijf.
Maak vervolgens de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren. De eiwitten hebben we niet meer nodig. Klop nu in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker 5 minuten lang tot een lichtgele, romige crème ontstaat. Meng vervolgens de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje. Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel nu de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel zodat je nu twee laagjes hebt.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
Bewaartip: Je kunt tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden en bewaar tot gebruik de tiramisu in de koelkast.
Wij – het Lactastic team – zijn er trots op een oplossing ontworpen te hebben voor mensen – die net zoals wij – leven met lactose intolerantie, zonder compromis
Freedom to Choose BV | Copyright © 2021 | Lactastic
KVK-Nummer: 77340973 BTW-Nummer NL860977432B01