Terug naar het overzicht

Lactosevrije Courgette en Wortel Cake

Lactosevrije Courgette en Wortel Cake

Deze lactosevrije courgette en wortel cake is een makkelijke manier om groente in een cake te verwerken. Het is natuurlijk geen substituut van groente, er zit natuurlijk suiker in. Let wel dat als je dadels toevoegt, dat je minder suiker kunt toevoegen. Deze lactosevrije courgette en wortel cake is een lekkere alternatief voor de naschoolse snack of cake bij de koffie.

  • 140 gr zelfrijzende volkorenmeel
  • 70 gr zelfrijzende meel
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel bicarbonate of soda
  • 200 gr bruine suiker
  • 1 wortel, geraspt (zie opmerkingen)
  • 1 courgette, geraspt (zie opmerkingen)
  • 75 gr sultanarozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een brood of cakevorm van ongeveer 10 x 20 cm. Om het verwijderen van de cake makkelijker te maken leg er een vel bakpapier in, dan je til je de afgekoelde cake er zo uit.
  2. Was de courgette en wortel grondig en snij de bovenzijde af. Rasp vervolgens beiden inclusief huid. Zorg ervoor dat de courgette en wortel niet te fijn geraspt worden anders verlies je textuur in de cake.
  3. Zeef het meel, piment, kaneel en natriumbicarbonaat in een kom. Meng vervolgens alles een keertje goed door. Nu kun je dat wat in de zeef is blijven hangen in de kom geven, we willen niet dat de vezels en textuur verloren gaat. Suiker, wortel, courgette, sultana’s en walnoten kunnen nu doorgeroerd worden.
  4. Meng de eieren en  gesmolten smeerkaas samen met de droge ingredienten. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bestrooi de courgette en wortel cake met de pompoenpitten.
  5. Bak de cake voor 55-60 minuten, totdat het gaar is en als het de “spiesje-test” doorstaat. Koel de cake in de vorm gedurende 10 minuten voordat de cake uit de vorm getild kan worden en op een draadrekje verder kan afkoelen. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Verstuur bericht