Terug naar het overzicht

Lactosevrije Cupcakes

Lactosevrij cupcakes zijn net zo lekker! Laten we ook eerlijk zijn, het gaat uiteindelijk om de versiering ;). Daarom hebben wij ons geconcentreerd op een basis variant van lactosevrije cupcakes. In de toekomst zullen wij ons concentreren op meer smaakvariaties.

Cupcakes

  • 375 gr meel 
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel grof zout
  • 265 gr kopje suiker
  • 345 gr margarine op kamertemperatuur
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 kopje amandelmelk (of lactosevrije melk)

Icing

  • 225 gr margarine op kamertemperatuur
  • 4 – 5 kopjes poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snuifje zout

Meng alles samen totdat er geen klontjes meer zijn. Doe de icing pas op de cupcakes als ze volledig zijn afgekoeld. 

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.  Zet de papieren cupcake vormpjes in een 24-muffin bakvorm.
  2. Klop in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout bij elkaar. Nu dat de droge ingrediënten met elkaar vermengd zijn, kan dit eventjes opzij gezet worden.
  3. In een grote kom met een elektrische mixer, mix de margarine en suiker op gemiddelde snelheid voor ongeveer 2 minuten samen totdat het mengsel licht en luchtig geslagen is.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, tot ze zijn opgenomen in in het beslag. Vervolgens kan het bloemenmengsel toegevoegd worden. Doe dit in ongeveer 4 delen, dit verminderd de kans op klontjes en maakt het makkelijker door met nat te vermengen. Blijf de zijkanten van de kom schoonschrapen om alles te vermengen.Om een gladde massa te krijgen kan nu de amandelmelk toegevoegd worden. Blijf goed roeren totdat het geheel een gladde massa wordt.
  5. Vul de cupcakevormpjes met ongeveer 3 eetlepels beslag, of tot 2/3 vol. Bak ze in 18-20 minuten, of tot er een tandenstoker schoon uitkomt.Haal de cupcakes uit de oven en laat ze minstens 10 minuten rusten voordat ze uit de muffinvorm worden gehaald en op een koelrek worden geplaatst.
  6. Terwijl de cupcakes afkoelen, bereid de icing voor. Wacht tot de cupcakes volledig afgekoeld zijn voordat je de icing aanbrengt. Bij te warme cupcakes, smelt het er zo weer af. Mocht je geen piping bag hebben om de icing aan te brengen, kun je dit ook met stevige boterham zak doen en er een hoekje afknippen of gebruik een spatel.
  7. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een topping op de icing te doen. Aangezien dit recept voor lactosevrije cupcakes redelijk neutraal is met vanille-smaak, denk aan chocolade hagelslag, disco-dip of zelfs M&M’s, gehakte walnoten, en ga zo maar door.

Geniet met vrienden, familie of collega’s van deze lekkere lactosevrije cupcakes.

Verstuur bericht