Terug naar het overzicht

Lactosevrije Carrot Cake

Deze lactosevrije carrot cake is niet alleen sappig en heerlijk, maar ook lekker zonder icing. Dus als het ware ook gezond ;). Carrot cake – iets dat ik juist vroeger als kind niet wilde eten, omdat de naam suggereerde dat het gezond was. Nu is het oprecht één van mijn favoriete traktaties voor bij de thee.

  • 300 gr geraspte wortel
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 150 gr grof gehakte rozijnen (optioneel)
  • 4 eieren
  • 300 gr witte suiker
  • 240 ml plantaardige of druivenpitolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 225 gr geplette ananas, uitgelekt
  • 385 gr meel 
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 kopje gehakte walnoten (optioneel)
  1. Meng de geraspte wortelen en de bruine suiker in een middelgrote kom en zet deze een uurtje opzij. Nadat de twee een goede mengtijd hebben gehad, roer je de rozijnen erdoor.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC, en vet een grote (28cm +) bakvorm in.
  3. Meng in een middelgrote kom het meel, de baking soda, het zout, de kaneel en de nootmuskaat samen, en zet het even opzij. Klop in een grote mengkom de eieren los en klop er geleidelijk aan de witte suiker, olie en vanille in. Roer de ananas erdoor. 
  4. Nu is het tijd om het bloemmengsel en het natte mengsel samen te voegen, zorg ervoor dat je het niet teveel vermengt. Vouw vervolgens het wortelmengsel en de noten er voorzichtig in.
  5. Giet het beslag gelijkmatig in de vorm. Bak voor ongeveer 40 to 50 minuten, totdat de taarten veerkrachtig aanvoelen en een tandenstoker die in het midden is geplaatst er schoon uitkomt.
  6. Laat vervolgens de carrot cake afkoelen op een draadrek. Na ongeveer 10 tot 20 minuten voordat je ze uit de pan haalt.
    Zodra de taart volledig is afgekoeld, kun je deze bevriezen of met glazuur besprenkelen.
Verstuur bericht