Terug naar het overzicht

Tiramisu – Lactosevrij

Tiramisu, een heerlijk Italiaanse dessert, voor elke gelegenheid. Nog altijd zwaar bestreden waar het dessert oorspronkelijk vandaan komt, of uit Treviso of Friuli Venezia Giulia.

Wij hebben dit recept zodanig aangepast, zodat Tiramisu ook lactosevrij te genieten is.

 • 25 ml verse slagroom of lactose-vrije slagroom 
 • 75 g witte basterdsuiker
 • 4 middelgrote eieren
 • 500 g mascarpone of lactose-vrije mascarpone 
 • 5 el koffielikeur of amandellikeur
 • 200 ml espressokoffie
 • 175 g lange vingers
 • 1 el cacaopoeder

Mocht je geen lactosevrije producten hebben kun je ook X tablet toevoegen aan de slagroom en X tablet aan de mascarpone.

 1. Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een grote kom met een mixer bijna stijf.
 2. Maak vervolgens de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren. De eiwitten hebben we niet meer nodig. Klop nu in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker 5 minuten lang tot een lichtgele, romige crème ontstaat. Meng vervolgens de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
 3. Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje. Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel nu de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel zodat je nu twee laagjes hebt. 
 4. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.

LET OP: 

Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Bewaartip: Je kunt tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden en bewaar tot gebruik de tiramisu in de koelkast. 

Verstuur bericht