Terug naar het overzicht

Lactose intolerantie

Voedsel intolerantie – we hebben er allemaal weleens van gehoord, maar wat is het eigenlijk? In dit artikel bespreken wij lactose intolerantie, wat het is, hoe het veroorzaakt wordt en mogelijke oplossingen.

Wat is lactose intolerantie?​

In het geval van lactose-intolerantie, wordt de melksuiker die in het dieet wordt geconsumeerd niet of slechts gedeeltelijk verteerd als gevolg van het ontbreken of verminderde productie van het spijsverteringsenzym lactase; dit resulteert in een intolerantie voor melk en zuivelproducten.

Oorzaak

Kort door de bocht, de darmen mist het enzym lactase dat ervoor zorgt dat lactose verwerkt kan worden.
Iemand die lactose intolerant is, kan zich opgeblazen tot misselijk voelen na het eten van bijvoorbeeld kaas, ijs of zelfs bepaalde bouillons.

Wat nu?

Nu dat je weet wat de oorzaak is van lactose intolerantie kun er voor kiezen om all zuivelhoudende producten te laten staan. Of bijvoorbeeld een vegane dieet te volgen. Maar wat als je dat een beetje te ver gaat? Als je nog altijd wilt blijven genieten van een bolletje chocolade roomijs op een hete dag of een boterham met kaas in de morgen is er een makkelijke oplossing, lactase tabletten.

Natuurlijk zijn lactase tabletten één van de oplossing. Deze tabletten bevatten genoeg lactase om je darmen te helpen om lactose (oftwel melksuiker) te verwerken. En die je kun je gemakkelijk bij ons bestellen. Bekijk het aanbod in onze Lactastic Shop.

Een paar tips van ons om alsnog te genieten van producten die meestal lactose schijnen te hebben. Koeienmelk kan je meestal vervangen voor amandelmelk. Smaak een beetje anders maar bevat geen lactose. Leer verder waar lactase in zit.

Het Lacastic team heeft met alle plezier hun lievelings lactosevrije recepten gedeeld!

Verder lezen

Natuurlijk hebben wij nog een paar andere informatiebronnen voor je bij elkaar gezocht. Het Maag, Lever, Darm stichting geef meer informatie over lactose intolerantie.

Daarnaast heeft het Voedingscentrum nog een paar tips over lactose in je voeding.

Lactastic Lactase Tabletten

Altijd zekerheid bij de hand als het om zorgeloos eten gaat bij lactose intolerantie.

Shop nu

Verstuur bericht