Lactosevrije Muffins

lactosevrije muffins
Yield: 12

Lactosevrije Muffins

Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 22 minutes
Total Time: 42 minutes

Lactosevrije Muffins zijn de grotere, stevigere en meestal hartige versie van de lactosevrije cupcakes

Er bestaan twee soorten muffins, Engelse en Amerikaanse. De Engelse muffin lijkt meer op dikke witte toast, wij bakken vandaag Amerikaanse muffins. Wist je dat de versie met bosbessen de staats-muffin is van de Amerikaanse staat Minnesota?

Dit recept is goed voor 12 lactosevrije muffins met bosbessen.

Ingredients

  • 170 gr mee (kan geheel of gedeeltelijk vervangen door volkoren bakmeel)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 50 gr bruine suiker
  • 50 gr + 1 eetlepel kristalsuiker, hou dit apart
  • 2 theelepels citroensap
  • 180 ml hazelnoot melk of lactosevrije melk
  • 2 grote eieren
  • 2 ½ eetlepels margarine of gesmolten kokosolie
  • 200 gr bosbessen
  • ½ theelepel gemalen kaneel

Instructions

  1. Verwarm uw oven voor op 200 ºC en vet de muffinvorm in of bekleed ze met papieren cupcakevormpjes/ muffin vormpjes.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
  3. Klop in een aparte kom de bruine suiker, 50 gr kristalsuiker, citroensap, margarine of kokosolie en lactosevrije / hazelnoot melk bij elkaar.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan het bloemmengsel en meng het voorzichtig door elkaar. Pas op dat je niet te veel mengt, maar let wel op klontjes. Vouw de bosbessen erin.
  5. Meng de overige 1 eetlepel suiker en kaneel in een klein schaaltje.
  6. Verdeel het beslag over de voorbereide muffinbekers en bestrooi elke muffin met het suikerkaneelmengsel.
  7. Bak de muffins in 18 tot 22 minuten of tot ze stevig aanvoelen.

Notes

Laat de lactosevrije muffins afkoelen, en dan is het lekker genieten!

Skip to Recipe