Lactosevrije recepten

Lactose intolerantie betekent dat de dunne darm het lactose – melksuiker – in voeding niet kan afbreken, omdat het enzym lactase mist. Daarom is het belangrijk voor mensen die lactose niet goed kunnen verteren om lactosevrij te eten. Hiervoor hebben wij verschillende lactosevrije recepten samengesteld.

Eten en drinken is een fundamenteel onderdeel van het leven. Niet alleen voedend voor het lijf, eten en drinken brengt mensen samen, laat het op een rustig avondje op de bank zijn of met vrienden en familie uitgebreid (buitens)thuis te tafelen.

Eten en drinken, vormt voor mensen met lactose intolerantie juist een struikelblok. “Verstopte” lactose in je favoriete gerecht kan vervelende uitwerkingen hebben. Altijd moeten vragen om een aparte voorbereiding, kan ook aanvoelen als vervelend. Over de jaren hebben wij gemerkt dat lactosevrij koken makkelijker geworden is, met een ruimer aanbod van lactosevrije producten. Het is natuurlijk ook mogelijke om lactase in gerechten te verwerken, om de lactose als het ware te “neutraliseren”, dit is een goede oplossing, vooral als de lactase tabletten geur en smaakvrij zijn, zoals de lactase tabletten van Lactastic. Als (voedsel)voorbereiding geen optie is, zijn lactase tabletten altijd een goede oplossing.

Als wij – het Lactastic team – over onze favoriete lactosevrije recepten hadden, werd iedereen er super enthousiast van om deze op te schrijven en met iedereen te willen delen.

De lactosevrije gerechten die het team heeft samengesteld, zijn geschikt voor de hele familie, genieten zonder compromis. Lactosevrij koken is simple van lactosevrije bananenbrood, pastel de nata, tiramisu en lactosevrije lasagne. Het Lactastic team probeert de recepten zo correct mogelijk te maken, en vaak te updaten met focus op het gebruik van lactosevrije producten en slimme manieren om lactase tabletten te verwerken in de gerechten of zelfs vegan te gaan.

Mocht je nog ideeën, suggesties of vragen hebben, dan horen wij deze natuurlijk graag. Stuur gerust het Lactastic team een email via blog@lacastic.com of deel je ervaringen op onze facebook of instagram!